Plačilni pogoji
Prijava
Ustvarite svoj račun
Splošni pogoji
Prikaži košarico
Vaša košarica je prazna.
Splošni pogoji Print E-mail

Splošni pogoji poslovanja 


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.pointer-it.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino www.pointer-it.si, ki jo upravlja podjetje POINT.ER IT informacisjke tehnologije d.o.o. Boštanj, ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji v sistem spletne prodajalne, obiskovalec spletne trgovine pridobi uporabniško ime, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji in aktiviranju uporabniškega računa obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba artiklov 

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Vse cene vključujejo DDV, oblikuje jih ponudnik in veljajo za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino ali plačila po predračunu.

Načini plačila:
z gotovino ob prevzemu

z nakazilom na račun (po ponudbi / predračunu)

 
Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

Cene
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 
Postopek nakupa
1. Naročilo v čakalni vrsti
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni na spletni strani ponudnika.

2. Naročilo potrjeno
Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico v 14 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti on pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v navedenem roku. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oz. najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če zamudi z vračilom plačil, mora prodajalec potrošniku poleg zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude. Edini strošek, ki ga mora plačati potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga.

V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Pri vračilu obvezno priložite kopijo računa in obrazec za vračilo blaga. V kolikor nam boste poslali izdelek brez računa in pravilno izpolnjenega obrazca za vračilo blaga, vas bomo z e-pošto zaprosili za manjkajočo dokumentacijo.


Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.
Ob dobavi kupec prejme obrazec za vračilo artiklov, kjer so navedene dodatne informacije glede pravice do odstopa ter pogoji in način izvršitve same pravice. Navedene so vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Stroški dostave se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Blago kupljeno v spletni trgovini www.pointer-it.si bomo dostavili kamorkoli v Sloveniji. Dostavo kupljenega blaga izven Slovenije bomo zaračunali posebej. Za blago zaračunamo dostavne stroške v Sloveniji pod zneskom nakupa 100,00 EUR, ne glede na težo, količino ali vrednost vašega naročila.

Večina izdelkov naše skladišče zapusti naslednji delovni dan po prejetem naročilu. Lahko pa se zgodi, da je izdelek, katerega ste naročil, pravkar pošel in ga ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o predvidenem roku dobave obvestili preko elektronske pošte.

Vaše naročilo bo hitro, varno in zanesljivo prispelo na vaš naslov s Pošto Slovenije.

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom se obrnite je najbolje, da v prisotnosti kurirja napišete zapisnik, ki naj vam, ga podpiše. Vse kasnejše reklamacije boste težje dokazovali.


Minimalno naročilo

Posamezno naročilo mora znašati minimalno 10,00 EUR z DDV.


Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V procesiranju uporabniških informacij ponudnik uporablja “Secure Socket Layer” (SSL) metodo pri prenosu podatkov. Vse informacije so kodirane preden so odposlane.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

pošiljatelj mora biti jasno razviden

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

-  željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati


Varstvo otrok 
Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj.
Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
 Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

IRPS - izvensodno reševanje potrošniških sporov

povezava do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

pogodbeni izvajalec IRPS: Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, mail: , telefon: 08 205 65 90Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Jerše Matej, univ. dipl. ekon.

 

 

 

 

Advertisement
Na prvo stran
Programska oprema
V akciji
Računalniški servis
Pogosta vprašanja
Kontakt
Trgovina
Računalniška oprema (14271) Potrošni material (5251) Pisarniški material (743) Igre (754) Gospodinjski aparati (571)


Napredno iskanje

Monitor LG 29/73cm Curved IPS, 29UC88-B, 2xHDMI/DP, 2560x1080, 3
Monitor LG 29/73cm Curved IPS, 29UC88-B, 2xHDMI/DP, 2560x1080, 3

499,00 EUR
PC HP ProDesk 400 G3 Desktop Mini (Y5F30AV)
PC HP ProDesk 400 G3 Desktop Mini (Y5F30AV)

788,00 EUR
HQP toner Lexmark E-230 (2.500 strani)
HQP toner Lexmark E-230 (2.500 strani)

38,64 EUR
OKI toner 43459324 ?rn za MC350/360/C3530/C3520 (2.500 str.)
OKI toner 43459324 ?rn za MC350/360/C3530/C3520 (2.500 str.)

65,50 EUR
SSD Kingston HyperX Savage 2.5 240GB (SHSS37A/240G), 560/530 MB/
SSD Kingston HyperX Savage 2.5 240GB (SHSS37A/240G), 560/530 MB/

138,99 EUR
POINT.ER IT d.o.o., Dolenji Boštanj 55, obrtna cona
Tel: (07) 814 98 00, info@pointer-it.si